Fleurop wint rechtzaak over naam

 

Concurrenten maken structureel misbruik van de merknaam van marktleider Fleurop via Google Adwords. Bij de populairste zoekmachine van Nederland bieden zij op de naam Fleurop en zo komen zij met hun eigen advertenties bovenaan de zoekresultaten. De rechtbank Den Haag heeft op 20 juli bepaald dat de manier waarop concurrent Topbloemen dit doet ontoelaatbaar is.

"Niet alleen drijft het de prijs van AdWord advertenties op en kost het ons orders, maar Topbloemen zorgt volgens de rechter bovendien voor verwarring", aldus Jeroen de Zwart, algemeen directeur van Fleurop.

Topbloemen maakt nergens duidelijk of zij nu wel of niet behoort tot het netwerk van Fleurop bloemisten, wat niet het geval is. De Zwart: "De consument toetst in Google 'Fleurop' in en verwacht dan ook 'Fleurop' als zoekresultaat te krijgen. Derden mogen niet op onze naam meeliften, dat maakt het zoeken voor de consument erg onduidelijk."

Merken als Fleurop hebben jarenlang hard en zorgvuldig gewerkt om een goede naamsbekendheid op te bouwen. Op de wijze waarop de concurrentie nu AdWords misbruikt, wordt er geprofiteerd van de enorme naamsbekendheid van Fleurop. "We kunnen de naam Fleurop overal beschermen. Echter op internet was ons waardevolle merk tot nu vogelvrij", zegt De Zwart. "De rechter geeft Fleurop nu een stuk bescherming terug. Dit is een belangrijk oordeel, omdat Google ‘s werelds grootste en meest gebruikte zoekmachine is."

Contact

Internetbloemenwinkel

Postadres:
Ondernemingsweg 15
1422 DZ Uithoorn

Wij zijn telefonisch bereikbaar op
Tel. 0252-767276
(uitgezonderd van zon- en feestdagen)

K.v.K. Amsterdam 33060080
Btw nr: NL0522.18.077.B.01
Rabobank Iban:
NL96RABO0378559354


Copyright © 2023 Internetbloemenwinkel.nl